Rubus B

Bij Stal Te Bokkel is een voorliefde voor Gelderse Paarden. Danielle te Bokkel doet al een aantal jaren niet onverdienstelijk mee in de subtop met haar Gelderse Hengst Rubus B. Rubus B. is een eigen gefokte hengst, die onder meer furore maakte door als 3ete eindigen in de klasse ZZ licht op Outdoor Gelderland in 2008. Een combinatie welke zeker Prix St. Georges waardig is, zo luidde toen het commentaar. 

Naam:

Rubus B

Levensnummer: 

98.02257

Predikaat:

Ster

Kleur:

Zwart

Aftekeningen:

 

Hoofd:

Onr. smalle gez.doorl.bles beide neusg. indringend

r.v.:

witvoet rondom onregelmatig oplopend

l.v.:

witte vlek voor binnenzije kroonrand

b.a.b:

half witbeen voor buiten oplopend

Overige:

-
   

Fokker: 

67774, H.A. Post Kettelerij, Voorstondensestr. 22, 6964 CC Hall

Ingeschreven in: 

KWPN

Geboortedatum:

17-04-1998 

Type:

GP

Geslacht:

Mannelijk 

Stokmaat:

1.70

 

V.

Ahoy

82.841
STB
GP
Zwart


Monarch

131STB

Hugo

22STB

V. Oregon (pref)
M. Dione (keur pref)

Igoldina

802STB

V. Elymas
M. Cagoldona (ster)


Ronda
pref
18530STB

Locomotief

84STB

V. Hoogheid (pref)
M. Denderose (keur pref prest)

HILVA
ster pref
33086SGLDT

V. Roland (keur)
M. Cleopatra

M.

Alpenroos
keur
82.2791
STB
TP
VOS


Pygmalion

256STB

Locomotief

84STB

V. Hoogheid (pref)
M. Denderose (keur pref prest)

Melvira
keur pref prest
10042STB

V. Iregon
M. Favira ( keur pref)

Orchidee

15218STB

Jonkheer

52STB

V. Oregon (pref)
M. Saskia (ster pref)

Kitty

6231STB

V. Norton (keur)
M. Ursela (ster)

 

Verlichtingsrapport

KONINKLIJKE VERENIGING WARMBLOED PAARDENSTAMBOEK IN NEDERLAND
70-dagen test/Gelderse hengsten - 2005

Cat.no. COH-Ermelo: 55
Cat.no. KWPN-HK 2005: 882 - Rubus B 98.02257 vb, 17-04-'98, zwart

Stokmaat : 1.70 m
V. : Ahoy 82.841 Stb
M. : Alpenroos 82.2791 keur Stb
MV. : Pygmalion 256 Stb
Fokker : H.A. Post Kettelerij, Hall
Eigenaar : G.S.W. te Bokkel, Soerense Zand 5, 6961 LL Eerbeek

Exterieur:
Goed ontwikkelde, voldoende in het Gelders type staande hengst die wat langer gelijnd zou moeten zijn. De hengst heeft een aansprekend front. Het achterbeen is lang. Het voorbeen is steil gekoot. Het fundament is voldoende van ontwikkeling en kwaliteit.

Afstamming:
De Gelderse hengst Rubus B is tot het verrichtingsonderzoek uitsluitend als dressuurpaard ingezet. Hij is Z2 geklasseerd en hierin ook succesvol. Rubus B is een zoon van Ahoy (v.Monarch). Als moeder staat geregistreerd de keurmerrie Alpenroos (v.Pygmalion). Grootmoeder Orchidee stamt af van Jonkheer (v.Oregon) en verder in de moederlijn zien we het klassieke bloed van Norton (v.Helmar).

Onderzoekrapport:
Rubus B is een eerlijke en zeer betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken.

De stap is zuiver, voldoende van ruimte, voldoende krachtig maar zou meer souplesse moeten hebben. De draf is voldoende van ruimte en heeft ruim voldoende takt en balans. De galop is ruim voldoende van ruimte, heeft een goede afdruk en een goede balans. Rubus B heeft als Gelders paard ruim voldoende tot veel aanleg voor dressuur en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Rubus B springt met ruim voldoende afdruk en voorbeentechniek. De hengst basculeert voldoende. De achterhand wordt voldoende geopend. Rubus B lijkt voorzichtig te zijn en toont voldoende vermogen te hebben. Als springpaard heeft Rubus B ruim voldoende aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

In het aangespannen werk beschikt Rubus B over voldoende bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter met voldoende looplust. De stap is kort en mist souplesse. De draf is voldoende ruim met ruim voldoende houding. Het achterbeen wordt ruim voldoende onder de massa geplaatst. In galop beschikt hij over voldoende ruimte en voldoende tot ruim voldoende afdruk. Rubus B heeft ruim voldoende houding en is voldoende wendbaar. Het algehele beeld als aangespannen paard is voldoende tot ruim voldoende.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Aanparings/fokadvies:
Rubus B is veelzijdig bruikbaar. De hengst lijkt geschikt voor merries die een gecompliceerd karakter hebben of moeilijk te bewerken zijn. Merries moeten wel lengte in het lichaam en souplesse in beweging hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd van 14 maart t/m 24 mei 2005

Behaalde punten bij de verschillende verrichtingen

Dressuur

Springen

stap

draf

galop

aanleg

afdruk

techniek

Vermogen

aanleg

6.5

7

7.5

7.5

7

7

6.5

 7

 

Aangespannen proef

stap

draf

galop

houding

werkwillig­heid/ inzet/looplust

wendbaarheid

algeheel beeld als aangespannen paard

6.5

7

 7

 7

 7

 7.5

 7

Rapport van de bezichtiging in 2005 van de moeder

Alpenroos is een ruim voldoende ontwikkelde correcte, zeer aansprekende merrie die zeer goed in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. De 23-jarige merrie is als tuigpaard-merrie opgenomen, maar staat zeer goed in het type van het Gelderse paard. He hoofd is zeer goed gevormd en zeer sprekend. De merrie heeft een mooi oog. De nek is goed van vorm en lengte. De hals is ruim voldoende van lengte,goed gevormd, mooi bespierd en de hals staat er goed op.

De schoft is goed ontwikkel. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De rug is lang en net als lendenen goed gevormd en goed gesloten. De croupe is ruim voldoende van lengte, voldoende hellend. De staartinplant is hoog. Het voorbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De voeten zijn van goede kwaliteit goed gevormd en de verzenen zijn goed ontwikkeld.

De stap is correct, zuiver met veel afdruk en ruim voldoende ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte,actief en de merrie toont daarbij een goede houding. In beweging heeft de merrie veel souplesse. De galop is voldoende van ruimte, heeft ruim voldoende afdruk en een goed houding.

Stokmaat : 1.65m / kleur: vos.