TELEFOON: 

(0313) 61 94 88

E-MAIL:         info@staltebokkel.nl

 

Image Alt

Accommodatie

De FNRS *** accommodatie van Stal Te Bokkel biedt veel mogelijkheden aan zowel ruiter als paard:

  • Ruime stallen
  • Binnenbak (25 X 50) met sproei-installatie
  • Buitenbak
  • Poets- en wasplaatsen
  • Afsluitbare en ruime zadelkasten
  • Gezellige kantine

Bij Stal Te Bokkel is ieder paard en ieder mens, groot of klein, groen of gevorderd, belangrijk! Een Stal waar iedereen zich thuis kan voelen.

Wat mag u verwachten van een FNRS accommodatie?

Kwaliteit

De FNRS staat voor kwaliteit. Op ieder vlak van uw bedrijf: van de stallen tot de horeca en van de ruiteropleiding tot de bedrijfsvoering. Het hoeft niet chic te zijn, maar we vinden het wel belangrijk dat het schoon, netjes en comfortabel is, dat de veiligheid en het dierenwelzijn bovenaan staan, iedereen de juiste papieren heeft en wet- en regelgeving nageleefd wordt.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Daarom is het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport een vereiste voor het FNRS-lidmaatschap.  Het veiligheidscertificaat laat de consument zien dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt bijvoorbeeld eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals de hoogte van de rijbaan en breedte van de doorgangen. Andere voorbeelden van de eisen zijn; verplichting van het rijden met een cap, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan het harnachement en het hebben van een vlucht- en calamiteitenplan.

Welzijn

Dierenwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopend bedrijf: gezonde en gelukkige dieren zijn de basis voor goede prestaties. En met dieren werken brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er daarom aandachtig gekeken naar het welzijn van de paarden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en (vrije) beweging.