TELEFOON: 

(0313) 61 94 88

E-MAIL:         info@staltebokkel.nl

 

Image Alt

Fokkerij

Het fokken van paarden is ons met de paplepel ingegoten. Natuurlijk was het vroeger op de boerderij gebruikelijk dat met dieren werd gefokt en niet alleen om te vermeerderen, maar vooral ook om te verbeteren. Door het uitpluizen van stambomen en het volgen van keuringen en de sportresultaten van aangeboden hengsten, maakte je dan een keuze: welke hengst past het beste bij je merrie.
Natuurlijk speelde ook de plaatselijke hengstenhouder een rol in je keuze. In de huidige tijd wordt veel meer gekeken naar meet- en weetgegevens en verwachtingswaarden van hengsten (indexen) om een keuze te maken.

Lang geleden zijn we al begonnen met het werken met en fokken van Gelderse paarden.En dat doen we nog steeds. Natuurlijk hebben we ook gekruisd met o.a. Engels volbloed en Holsteiners, zodat op onze stal KWPN(ers) worden geboren en gebruikt voor sport en bedrijf. Sinds Rubus B onze stal is komen verrijken hebben we nog wat meer Gelderse paarden lopen in de sport en in ons bedrijf. Het buitengewoon makkelijke en werkwillige karakter en zijn prachtige verschijning vererft hij gelukkig één op één. Wij en anderen genieten nog steeds van Rubus. Daniëlle in de sport (subtop) en het gebruik als paard bij filmopnamen of als inspiratiebron voor schilders en fotografen. We hopen dat hij minsten zo oud mag worden als zijn vader en nog voor vele nakomelingen en plezier mag zorgdragen.

Ook de New Forest, NRPS(ers) en de Welsh pony’s nemen een belangrijke plaats in bij Stal Te Bokkel, maar daar wordt minder mee gefokt. Wij streven naar het fokken van eerlijke en betrouwbare paarden en pony’s, die voor continuïteit zorgen in onze stallen en geschikt zijn voor jong en oud.