TELEFOON: 

(0313) 61 94 88

E-MAIL:         info@staltebokkel.nl

 

Image Alt

Stal te Bokkel

Rubus B 1998 - 2021

Dekhengst Rubus B overleden

Eerbeek, 16 februari 2021

De gitzwarte Gelderse blikvanger is niet meer…

De gitzwarte Gelderse dekhengst Rubus B is vandaag op 23-jarige leeftijd plotseling overleden.

Gefokt door mevrouw H.A. Post Kettelerij uit Hall kwam Rubus B als veulen al in eigendom van Gerrit te Bokkel uit Eerbeek. Het veulen groeide in korte tijd uit tot een eerlijke en betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en veelzijdig inzetbaar…  enkele steekwoorden die ook terug te lezen zijn in het verrichtingsrapport van deze gitzwarte blikvanger.

Dressuur

Op 6-jarige leeftijd liep Rubus B samen met zijn toenmalige amazone, Daniëlle te Bokkel, al Z-dressuur, waarin zij in 2006 een 4e plaats behaalden in de Z2 dressuur op de Gelderse Regiokampioenschappen van Gelderland en een 8e plaats op de Hippiade. Daarna behaalde de combinatie ook mooie successen in de klasse ZZ-licht en ZZ-Zwaar. Ze hadden samen de punten om Lichte Tour te mogen starten.

Film
Daarnaast maakte Rubus B ook zijn debuut in een albumfilm van de band Haze uit Zelhem in 2006. De hengst liet zich als een echte filmster filmen in de drukke binnenstad van Arnhem en in het Sonsbeekpark. Dit tekende zijn goede karakter.

Ook na die sportcarrière is Rubus B naast zijn dekdiensten, een echte familievriend gebleven. Zo leerde hij neef Siebe de grondbeginselen van het mennen en kon hij  Sinterklaas meerdere malen met de koets naar de scholen van de (klein)kinderen brengen. En natuurlijk heeft hij genoten van de heerlijke bosritjes over de Veluwe. Rubus B heeft zijn gouden karakter en veelal ook de kleur duidelijk doorgegeven aan zijn nakomelingen.

De familie Te Bokkel en de medewerkers van Stal te Bokkel gaan hem erg missen….