TELEFOON: 

(0313) 61 94 88

E-MAIL:         info@staltebokkel.nl

 

Image Alt

Stal te Bokkel

Corona regels tot 18 januari

Update Woensdag 16 DecemberRegels voor de komende 5 weken.

De KNHS en FNRS hebben gisteren uitvoerig overleg gehad met NOC*NSF, VWS, LNV en POS om duidelijkheid te krijgen over de aanscherping van de maatregelen en wat dit betekent voor de paardensport. Het doel hierbij was om het welzijn en de veiligheid van paard en ruiter te kunnen waarborgen. Paardensport-accommodaties en paardeneigenaren moeten uiteraard in staat blijven om de paarden op een juiste en veilige manier te verzorgen en te laten bewegen. We hebben naast de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze medemens ook de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze paarden. Dit heeft ertoe geleid dat hippische binnensportaccommodaties aangepast open kunnen blijven voor de dagelijkse verzorging en beweging.

De algemene regels zijn:

  • Alleen groeps- en privélessen in de buitenbak
  • <18 jaar mag gewoon in groepslessen rijden
  • >18 jaar mag in (meerdere) groepjes van 2 lessen in buitenbak of bosrit maken
  • Iedereen mag in de binnenbak “vrij rijden” (met begeleiding indien strikt noodzakelijk.)

Het lesgeven in de buitenbak voor de ervaren en zekere ruiters onder ons moet dit (bij goed weer) geen probleem zijn, maar voor de minder ervaren en onzekere ruiters kan dit zeker nu het najaar/winter een enorme uitdaging zijn. Daarom hebben wij het volgende besloten, om zo iedereen te kunnen laten genieten van de paarden en pony’s én dit op een veilige én verantwoorde manier aan te bieden:

Alle jeugd beginners privélessen én starterslessen:  gaan NIET paardrijden in de buitenbak maar zullen de komende weken op de eigen lestijden praktijklessen met en zonder pony’s in en om de stallen krijgen. Wij kunnen de veiligheid in de buitenbak niet garanderen en willen de kinderen niet bang maken. In de agenda zal dit aangegeven worden met “praktijklessen”.  Iedereen kan dan 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn en 5 min na het eind weer opgehaald worden.

Alle semi-ervaren ruiters: wordt per les/ dag bekeken wat de (weers)omstandigheden buiten zijn en of er dus wel of niet in de buitenbak lesgegeven kan/ mag worden. <18 jaar gewoon groepslessen en > 18 jaar in meerdere groepjes van 2 personen.

Avondlessers: Er zal sowieso géén lesgegeven worden in de buitenbak als het donker is, we zullen dan op eigen tijd “vrij rijden” in de binnenbak. Heb je mogelijkheden om overdag te rijden (lees: vrijrijden, bosritje of lessen) laat het me weten. Hoe beter we alles over de dag verdeeld hebben hoe beter het is.

Feestdagen: kerstavond vanaf 18.00 uur, 1e en 2e kerstdag, oudjaarsavond (vanaf 18.00 uur) en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten! Er worden die dagen geen lessen gegeven en kunnen ook niet ingehaald worden.

Per dag zal ik op de online-agenda en site (www.staltebokkel.nl) vermelden wat er staat te gebeuren. Mocht het nodig zijn dan krijgen jullie per groep/ les daar ook nog een app of mailtje over, om er zo voor te zorgen dat iedereen tijdig op de hoogte is.  Mocht de agenda een keer niet (helemaal) kloppen, laat het me weten. Ik doe écht mijn best om alles op tijd en foutloos te communiceren.

Ik ga er vanuit dat iedereen voor nu even voldoende geïnformeerd is over de algemene gang van zaken. Morgen starten we de “lessen” weer op en bekijken van dag tot dag hoe e.e.a. loopt en gaat. Wanneer het nodig is, zullen we in de loop van de 5 weken mogelijk dingen veranderen of omgooien.

Wat betekent dit voor de huurders en pensionklanten? Jullie mogen in principe gewoon in de binnen- of buitenbak vrij rijden, er zit ook geen limiet aan het aantal, maar wel de duidelijke 1,5 meter. En er wordt wel van iedereen gevraagd gezond verstand te gebruiken. Daarom is het noodzakelijk om het vrijrijden over de dag te verdelen! Wij zijn vanaf 07.30 uur open en willen graag om 22.00 uur de lampen weer uit doen.
Het is voor mij niet haalbaar om alle reserveringen/ appjes te beantwoorden en online te zetten. Ik zal daarom weer een soort schema’s op het bord in de zadelkamer hangen. Hierop staat (naast dat het online staat vermeld) ook aangegeven wanneer er door de lesgroepen vrij gereden wordt in de binnenbak. Er kan dan niet door huurders of pensionklanten gereden worden. Hopelijk komen we er met elkaar zo uit voor de komende 5 weken.

Er zal hier en daar best nog eens wat bijgeschaafd of veranderd moeten worden, maar dan houdt ik jullie op de hoogte!!

Wij snappen heel goed dat dit voor iedereen weer veel flexibiliteit vergt, maar laten we niet vergeten dat paardensport één van de weinige sporten is die wel gewoon mag doorgaan. #samensterk!

Update Dinsdag 15 December 19:40

Hartelijk dank voor jullie lieve berichten, fijn dat heel veel mensen ons een warm hart toedragen en met goede ideeën komen. Wij voelen ons zeer gesteund in deze tijd.

Het was vandaag een hectische dag met veel geregel. We hebben inmiddels de buitenbak voor de helft al klaar, morgen wordt deze afgemaakt. En er zijn ook een aantal duidelijkheden bij gekomen die voor ons nog wat geregel en aanpassingen vergen.

De allerbelangrijkste zijn dat er helemaal geen (groeps)lessen in de binnenbak  gegeven morgen worden voor jong én oud.  En dat de 18+ers met max 2 personen tegelijk les mogen hebben (in de buitenbak).

Hoe we dit op een veilige manier kunnen vormgeven, zoals eerder vermeld in mijn vorige mail, zijn we nu nog aan het uitzoeken. Een optie is om voor een aantal niveaus en leeftijden alternatieve praktijklessen te geven met paarden/ pony’s en in en om de stallen. Zo kunnen wij beter de veiligheid garanderen, dan dat we in de buitenbak moeten lessen in deze tijd van het jaar.
Voor welke lessen dit geldt en hoe en wanneer we dit gaan doen moeten we nog uitwerken. WORDT VERVOLGD!

Voor morgen geldt WOENSDAG 16 DECEMBER VOOR ALLE LEEFTIJDEN NOG GEEN LESSEN!

Zodra we alles uitgewerkt hebben en de veiligheid kunnen garanderen, laat ik jullie het weten, we bekijken het even van dag tot dag! Fijne avond!

Update 14 December 21:23
Iedereen heeft vast net als wij naar de persconferentie gekeken vanavond. Voor onze lessen heeft dit weer grote gevolgen, alleen weten wij nu nog niet precies hoe de regels voor de paardensport zullen worden. Morgen krijgen wij in de loop van de dag bericht van de FNRS wat de precieze regels zullen zijn specifiek voor de paardensport. De FNRS gaat morgenochtend met ministerie, NOCNSF en KNHS in overleg om zo de lijnen voor de paardensport uit te zetten.

Voor nu zijn de algemene regels wel duidelijk en deze gaan vannacht 0.00 uur al in:

  • Er mag ALLEEN buiten gereden worden: bos of buitenbak. (ook huurders en pensionklanten)
  • Tot 18 jaar in groepsverband
  • Vanaf 18 jaar alleen nog in groepjes van maximaal 2

Dit betekent dat wij voor een grote uitdaging staan:

  • De buitenbak is een modderpoel  met deze regenval
  • De verlichting is goed genoeg om vrij te rijden, maar niet om les te geven.
  • De duisternis eind van de middag, de koude temperaturen en vele regen zijn géén positieve invloeden voor een ontspannen les.

Omdat Veiligheid boven alles gaat en wij eerst willen zorgen dat alle omstandigheden waar we invloed op hebben (lees: een goed begaanbare en verlichte buitenbak) heb ik moeten besluiten om morgen (dinsdag 15 december a.s.) ALLE lessen NIET door te laten gaan. Zo kunnen wij morgenochtend per direct aan de slag met de buitenbak en de specifieke regels voor de paardensport afwachten.  Zodra ik deze heb ontvangen zal ik jullie zo spoedig mogelijk berichten. 

Ik hoop dat jullie allemaal begrip hebben voor bovenstaande besluiten en ik wens iedereen die op welke manier dan ook getroffen worden door deze strenge maatregelen heel veel sterkte! Laten we samen proberen er het beste van te maken!!

NOTE VOOR ALLE HUURDERS/ PENSIONKLANTEN:

Ik snap dat jullie heel veel vragen hebben, die heb ik ook. Maar alles wat hierboven staat is wat ik voor nu weet! De FNRS heeft specifiek aangegeven dat er NIET binnen gereden mag worden. Totdat ik de definitieve regels van de FNRS heb ontvangen moet ik mij hier als onderneming aan houden, anders loop ik het risico een forse boete te krijgen van de Gemeente. Dus laten we dat morgen dan ook even doen, hoe graag ik het ook anders zou willen.  Op de site staat dat we morgen gesloten zijn, uiteraard mogen jullie wel buiten rijden of je paard(en) verzorgen.

Morgenmiddag begint de bodem-meneer al met werkzaamheden in de buitenbak om zo snel als mogelijk een beter begaanbare buitenbak te hebben, verspreid over een aantal dagen is hij bereid om het deze week te fiksen en tussen zijn geplande werkzaamheden door te doen. Dus heb geduld en begrip……….