TELEFOON: 

(0313) 61 94 88

E-MAIL:         info@staltebokkel.nl

 

Image Alt

Stal te Bokkel

Stalkampioenen 2024 en een ode aan Rubus B.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april gonsde het van de bedrijvigheid op Stal te Bokkel. Het was het weekend van de Stalkampioenschappen, die 1x per jaar alleen voor huurders en pensionklanten plaatsvindt. Ook werd de jaarlijkse uitvoering van de carrousel groep gegeven.

Op de wasplaats, in en buiten de stallen, in de keuken, op kantoor… iedereen was bezig om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Niet alleen de deelnemers aan de wedstrijden en van de carrouselgroep waren druk in de weer, zo ook de ringmeester, de voorlezer, de wedstrijdplanner, het jurylid met haar schrijver, de grooms en zoveel mensen meer.

En wat een geluk hadden we met het ongelofelijke lenteweer. Deelnemers konden fijn hun paarden en pony’s in- en uitrijden in onze buitenbak. En JosKooktvandaag had weer heerlijke zoete en hartige hapjes waarvan werd gesmuld zowel binnen in de kantine als op het buitenterras in de lentezon.

Stalkampioenen 2024
Er zijn twee kampioenschappen die dit jaar worden verreden nl. het spring- en het dressuurkampioenschap. Bij het allereerste springkampioenschap deden 12 deelnemers mee en aan het dressuurkampioenschap 21 deelnemers. Pony’s en paarden, jong & oud, groot en klein, springen van 0.50 cm tot 1.10 m en dressuurproeven van B tot M2; een heel divers gezelschap nam deel. In de binnenbak werden het springparcours en de proeven in alle rust en concentratie verreden. En de resultaten mogen er zijn!

De volgende deelnemers zijn de Stalkampioenen 2024 geworden:

SpringkampioenNikkie de Jong met Annick
ReservespringkampioenNifaya de Beus met Diva
All Stars (30+) dressuurkampioenSusan van de Heuvel met Matcho
Reserve All Stars (30+) dressuurkampioenDaisy Fielemon met Nickay
DressuurkampioenFloor van Middelkoop met Dylaila
Reserve dressuurkampioenJeske Hagen met Nody

Ode aan Rubus B.
Zondagmiddag trad de carrouselgroep op met een hele speciale demonstratie als een ode aan de overleden hengst Rubus B. De groep bestaande uit 12 bruine, zwarte en witte paarden en hun ruiters voerden prachtige synchrone dressuurfiguren uit op daartoe speciaal geselecteerde muziek. In het verleden was het namelijk deze muziek waarop Danielle te Bokkel met Rubus B menig kür heeft gereden. In 2020 is Rubus helaas overleden. Gelukkig leeft hij voort in heel wat nakomelingen, zo ook in 8 van de 12 deelnemende paarden, herkenbaar aan het blauwe bandje aan het voorbeen.

Een mooie herinnering en ode aan fijne tijden met Rubus B!


Dank aan alle vrijwilligers, de jury, deelnemers en het bezoekende publiek voor deze twee fantastische dagen waarop we allen met veel plezier terugkijken.

Hieronder een sfeerimpressie van dit weekend!